Wednesday, 15 September 2010

wayang lepas raya

++cuti hari raya lama lagi, so jalan jalan lepaking lah bersama kawan kawan atau calon boyf. tett ! motif disini ialah nak cerita yang tadi maya tengok movie dekat SUNWAY. tapi mula mula teman "kawan" pergi shah alam dulu untuk dia ambil barang dia dekat rumah sewa sekejap, dengan siapakah gerangan gejaka tersebut. okay, kitaorang kawan aja lah yea, jangan fitnah yea kawan kawan , gosip pun jangan , jatuh saham ni :) dia sungguh manis dan di gelar sebagai shah, *hey shah, nama you disebut yea, sila tersedakkan diri you. hahahaha ! dari awal awal maya dah cakap dekat shah nak tengok cerita PIRANHA, and nasib baik dapat jugak beli ticket dia, padahal beratur memang gila panjang, semua orang dah balik k.l and outing kan lepas raya. nak mula kan cerita ,movie PIRANHA tu memang tak sesuai di tonton oleh warga emas yang berumor lagi lagi yang ada sakit jantung sebab maya yang muda ni pun terkejut sampai shah dekat sebelah terkejut jugak disebabkan maya *jerit kuat apa tak nya-.- ! OHH, lupa nak bagi tahu serba sedikit detail pasal shah, dia kawan kepada azhar, dorang satu team futsal and shah tersangat lah hebat di dalam gelangang yea . ohh i likee * fine penyakit mengada sudah sampai, kepada lelaki yang nak tackle girl mana mana yang korang suka boleh bawak tengok movie ni , sebab korang akan nakal kerana girl tu akan hug korang sebab ketakutan . HAHAHA. see kenakalan maya terserlah disini. sebelum benda benda lain keluar lebih baik stop. #kbhai

Monday, 13 September 2010

SELAMAT HARI RAYA PUASA


dah sebulan kita umat islam menahan lapar serta dahaga , sekarang tibalah masanya uma islam mencapai kemenangan selepas dapat menahan segala nafsu pada bulan puasa. maya nak ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua golongan umat islam . maaf zahir dan batin di pohon, jika ada tersalah  atau menyinggung serta perbuatan yang tidak elok . 0-0 yeaa. nak duit raya ? mehh datang rumah salam dulu, HAHA, itu pun kalau puasa penuh okayy

PERGADUHAN PADA HARI RAYA

++macam biasa setiap hari raya ke2,tiap tahun maya akan balik beraya ke MELAKA *kampung along,gerak dari k.l dengan kak ila * sepupu along. ! sampay smelaka dalam pukul 12 tengahari, dan cuaca memang sangat panas pada masa tu. sampai jea uma kampung, along tak ada dekat rumah, entah pergi mana tah dea ni, dah tahu maya nak sampai pergi merayau pulak. lepas rehat rehat plus salam sedara sedara along sambil kutip duit raya , terus mandi untuk siap siap nak pergi raya. siang habiskan masa beraya, belah malam pulak pergi rumah ika & mutiara sebab dorang buat open house pada malam raya ke2 *malas sangat nak pergi sebenarnya! masa dekat sana, keadaan menjadi agak tegang bila mutiara mula tanya pasal hubungan maya and along, kitaorang ambik jalan mudah dan cakap semuanya okayy jea macam biasa. mutiara tak puas hati dan terus tarik induk* makcik along untuk bagitahu kedudukan hubungan kitaorang yang sebenar.perlu ke hal orang muda muda nak cerita dan babitkan orang tua ? duhaii, mendidih jugak maya dengar cerita tu, perasaan mula rasa panas,geram bercampur campur macam rojak .

*tahu tak salah 1 sebab aku tinggalkan along sebab engkau !
TAHU TAK TAHU TAK TAHU TAK?
sebab aku rimas dengan perangai kau dan adik kau tu !
tak habis habis cerita buruk pasal aku
dah berzaman aku sabar dengan kau
kau tak payah cakap kau kesian dekat along dengan apa yang aku buat!
KAK LONG !
kau tak tahu apa yang sebenarnya terjadi lebih baik kau diam lah !!
baik kau jaga jea laki kau dan kandungan kau 
nanti dok sibuk sibuk jaga tepi kain orang, laki kau kena kebas
baru kau tahu langit ni tinggi macam mana
ingat 1 perkara yea , 1 jea aku mintak
aku penah tolong kau , kau kena sedar
CERMIN DIRI KAU JELAS JELAS
kenangan lah jasa aku walau sikit pun
kalau bukan pengorbanan yang aku buat 
kau menderita dah sekarang
#kbhai

Saturday, 4 September 2010

HAPPY BIRTHDAY GIRL



 heyy you, orang pertama yang buat ucapan hari jadi dekat maya ialah adik maya !! IERA ! sebab dea call maya TEPAT jam 12 meh .  thanx sis . i love you ! dan tidak lupa juga  THANK pada friend list dekat facebook ! ucapan dekat adalah 500 ++ yang wish tapi maya tak larat nak comment balik dan cuma like jea. soryy korang ): sebelum wujudnya facebook jangan lah harap sampai 500 orang nak wish hari jadi , kau ingat kau artis ke nyahh !! maya sayang korang ketat ketat yea !! muahxxxxx ! tahun depan jangan wish jea, tapi nak hadiah besar besar tau tau.! pulak dapat free call untuk maxis dan celc . last gayut sebelum pukul 12 malam tu , maya bergayut dengan acap . im miss you (:

Thursday, 2 September 2010

im 19 years old


HEPY BIRTHDAY MAYA !!
YG KER 19 TAHUN !

hari ni dah cecah 19 tahun dah umur maya ! 3 sept ! 19 tahun lepas masa ni mummy sedang menahan sakit untuk deliver maya keluar dari perut dea !! thank ma ( : apa pun kejayaan yang maya genggam sekarang ni semua untuk  LOVELY MUMMY !! maya tahu banyak dugaan dan cabaran masa nak besarkan maya ! dan maya hargai sangat  !!maya tahu maya banyak melawan and stubborn ! tak mahu dengan cakap semua ! asyik nak protes dengan apa yang disuruh ! tetap sabar dengan kerenah maya! mummy , I LOVE YOUUU

*winkwink

DEAR BOY

++ hari ni 2/sept !! maya berbuka dengan classmate azhar dekat padang bawah shah alam !
BERAMAI2 !! 

habis jea berbuka maya di temani oleh azhar untuk gerak k.l jumpa isz
dea dari dulu tak pernah nak lepaskan maya!
dah 2 tahun da pun
dea cuma maya anggap sahabat tapi dea anggap lebih !

tak tahu apa sebenarnya dea nak dari maya 
masih kacau hidup maya sampay sekarang
merayu dan paksa maya untuk terima cinta dea
*dear isz, cinta tidak boleh dipaksa
maya bukan tak penah cuba
but i cant !!
*along penah jumpa dea untuk halang dea kacau maya
dan isz jugak dah janji akan lupakan maya
tapi dea tak tepati janji langsng
datang dalam life maya untuk selabutkan lagi keadaan

bila jumpa dea tadi, kebetulan maya pakai cincin
dan maya cakap maya dah jadi tunang orang
harap dea faham lah kan

*maaf maya terpaksa tipu!

 maya cuma tak suka lelaki call menangis merayu rayu
malulah sikit , jatuh maruah kau sebagai lelaki lah
*kbhaii!