Friday, 25 November 2011

sahabat dan tanggungjawab

assalammualaikum / selamat malam





semalam maya keluar dengan ody ,*kawan baik maya . ala jalan jalan ke sunway piramid jea . maya nak cari seluar dan ody nak cari baju untuk sambung belajar dea . cari punya cari , pusing dan tawaf habis dalam sunway untuk cari seluar yang macam danny suruh beli , memang tak ada . maya geram sangat bila mencari mesti tak jumpa , bila tak di cari bersepah sepah pula . tak apa , sabar jugak cari . last last dapat lah jugak . tapi tak ada pilihan jadi terpaksa ambik jea mana yang ada dari pada tak ada langsung kan . lepas jea cari barang yang di cari terus ody bawak pergi makan , tapi pergi dekat shah alam , area rumah maya jugak , sebab nak makan nasi . dan jumpa membe ody , budak poly juga , tapi maya tak kenal , dan nama dea pun maya , yang lain nya ejaan pada nama dea , "maia" masa lepak tu ody bawak ipod dea, dan maya update new entry masa tuh , taip karangan punya lah panjang panjang tiba tiba salah tekan, terdelete semua nya , kecewa habis mak nok :(  iye lah , maya tuli sikit dalam guna ipod tu , anyway , maya rasa sekarang memang maju sangat dengan gadjet ni kan , macam macam manusia sekarang cipta . lepas ni apa lagi yang gadjet yang akan keluar pulak . sambung cerita tadi , lepas tu , maya ,ody dengan maia pergi jumpa shifler dekat subang parade nak ambik handfone untuk danny , dan berangkat balik ke shah alam semua . sebenar nya pagi pagi lagi dah plan nak pergi celebrate birthday syamil dengan apis malam tu , dekat cafe babyT , subang . tapi cancel lepak sebab ada masalah rumah tangga sikit *cemburu* , hahahaha . lepas tu lepak dengan danny sampai lewat pagi  . balik jea rumah terus mandi and tidur sampai petang , itu tanda nya memang penat lah ye . budak budak rumah sewa semua sibuk mengemas barang sebab cuti semesta dah mula . tapi kena buat pendaftaran 19/12 . masa tu maya dah masuk sem 6 dah . tapi sekarang maya tak cuti pun sebab kena buat prepare bahan bahan research untuk final projek. point dekat sini , maya tak faham langsung nak buat research tu macam mana. jadi minggu cuti ni maya kena ulang alik uitm shah alam untuk cari bahan yang berkaitan . poly kemudahan bahan pembelajaran agak kurang . poli maya dah pun di iktiraf politeknik premier . tapi tak tahu pun awak kelebihan yang poli dapat . bangunan pulak agak tua dan cat yang berzaman jahiliah lagi rasa nya . tingkap pula , jangan cerita , ada yang tercabut dah pun . amboi , tak baik kutuk poli sendiri kan . bukan apa , maya cuma meluahkan apa yang terpendam jea . btw , sekarang dah bulan 11 kan , sebulan lagi dah bulan 12 , tukar tahun 2012 pulak . sekejap jea rasa dah nak habis tahun 2011 ni . banyak kenangan manis mahu pun pahit sepanjang tahun nie . haaa , maya ada dapat idea dari kawan maya untuk buat tutorial make up . cuma nak share ilmu yang maya ada dengan korang . apa pendapat korang ?


SETUJU ATAU TIDAK 

*sila nyatakan pendapat anda pada ruang comment :)
maya tunggu yea











2 comments:

  1. Follow iely buat apa? Ala..yang blogger warna-warni kehidupan bagai tu lah. Tau tak dia just pura2 baik. iely yang dah rabak tu? yang dah tak ada dara? hmm aku ni dulu kawan baik iely ni, tapi entah knp sjak aku tahu perangai dia macam tu sosial nak mati, baru aku tersedar yang dia selama ni pura2 je geli hal seks la, cerita hal2 agama la. mmg tak boleh terima. kalau dari awal cerita yang dia dah pernah main, mungkin aku boleh terima dia senagai kawan and share everything. tapi dia tipu and pura2 tu buat aku rasa kecewa gila. blah la ko iely! Dahlah mulut macam puaka, kalau dapat kutuk orang sampai lupa diri.

    ReplyDelete
  2. dear sayang , i folow jea sapa sapa , im sorry apa yang i cakap nie buat you mara , i know hows your feeling about your bestie , but , its her secret and let she keep on she by his own . :)

    ReplyDelete

terima kasih awak (: