Saturday, 3 December 2011

luahan part : 2


selamat petang yang panas terik :)



ada benda yang maya nak share kan pada korang , apa yang maya rasa sekarang :( korang pun mesti percaya pada takdir kan ? ke ada yang tak percaya ? ke korang rasa perjalanan hidup ni,  kita sendiri yang tentukan . jodoh pulak macam mana ? memang tuhan dah sediakan atau kita yang cari jodoh kita sendiri ? 

sakit kan bila perlu tinggalkan seseorang yang kita sayang , daripada kita sendiri terpaksa tahan kepedihan yang korang alami , daripada masalah menjadi makin besar dan jalan terbaik kita terpaksa tinggalkan apa yang kita ada masa tu . rasa bahagia ke sekarang dengan keputusan yang kita dah buat ? lepas kita tengok orang yang kita sayang tu dah ada pengganti baru , bertambah sakit :'(  masa ni lah kita mula rasa adil ke apa yang jadi ? kebahagian untuk korang tapi sekarang dah jadi milik orang lain ? masa ni jugak lah korang rasa nak lari jauh jauh tempat orang yang korang tak penah kenal dan mula kan life baru . TINGGAL kan semua dekat belakang sebagai sejarah , sejarah yang korang nama kan " kepahitan" . bila pula peluang kita untuk dapat bahagia dengan insan yang korang sayang , bila ? betul kawan maya cakap , hidup nie ibarat rumput . bila kita dah jumpa rumput yang elok terus amik dan simpan dea , sebab korang tak boleh menoleh kebelakang balik sebab masa tu mesti dah ada orang yang ambik rumput yang cantik tu , dan kalau kita masih jalan ke depan untuk mencari rumput yang lebih cantik , mesti kita takkan dapat hingga ke penghujung jalan . kerana kita asyik mahu kan yang terbaik dan tidak bersyukur . sorry buat entry sedih , #kbhai 






Friday, 2 December 2011

hey december

lagi sebulan kita akan menghabiskan tahun 2011 . sekejap jea masa berlalu , pejam celik pejam celik . tahun depan maya dah berumur 21 tahun ! yahoo .. tapayah seronok sangat lah maya . hidup perjalanan masih jauh . itu pun kalau umur panjang . amin . pada bulan december ni , ada 2 insan tersayang yang akan menyambut hari ulang tahun iaitu adik maya . iera dan farish :) semoga ALLAH panjangkan umur dan permudahkan segala urusan mereka , amin :) anyway kepada sahabat yang menyambut hari jadi pada bulan december jugak , maya ucapkan selamat hari lahir :) muahhh



HAPPY BIRTHDAY SAYANG

MAY GOD BLESS BOTH OF YOU

WITH LOVE

MAYA :)

RARA ZIKRY , siapakah beliau ?

selamat malam sahabat / assalammualaikum



fuhh fuhh , bersawang dan berhabuk sikit dah belog maya nie . maaf yea , seminggu tak update :) maya agak sibuk dengan research yang perlu maya siapkan . research untuk final projek semesta terakhir maya , amin kalau tak ada apa apa halangan melintang :) doa kan yea . banyak benda yang maya nak share dekat korang tapi kalau cerita semua sekarang mesti korang boleh tertidur plus buat peta atas lappy masing masing , hahaha . joke yea sayang :p mula mula kita share mengenai arwah rara zikry . tahziah kepada ahli keluarga rara atas kehilangan insan yang mereka sayangi . sedih jugak bila baca mengenai penderitaan rara . memang cantik pada mata aku , korang pun mesti setuju jugak kan , tapi nak buat macam mana , ALLAH lebih menyayangi dea . ingat nak post gambar dea tapi tak boleh , maaf yea , sebab dea dah menjadi arwah , lagi pun gambar dea tidak menutup aurat , nanti akan menyusahkan arwah , kesian dea kan . nama betul arwah adalah zarith nadhira binti mohamed zikry ( rara zikry ) berumur 23 tahun .

details of the story


On that date, 19th March 2010, Lanie, Rara and kawan-kawan yang lain plan nak spend time together.
 Alaaaa, biasala hujung minggu. Ada yang pergi camping, ada yang pergi shopping, ada yang pergi clubbing, but they choose to go for cycling. Diorang pergi kat area Mahkamah Shah Alam tak salah aku. Ada orang cakap tempat tu keras. Tak tahu lah, orang cakap. Semua tempat kat Shah Alam pon keras, nak nak rumah teres kat Seksyen 2 tu. Melayu buat terok sungguh. Eh, tapi Lanie pon pernah cakap tempat tu keras. Okay, back to our topic. Diorang pon enjoy cycling kat situ. Out of sudden masa tengah have fun, Rara terduduk and sesak nafas. Yes, diorang sedia maklum tahu yang Rara ada asthma, dan mungkin ni asthma attack yang normal. Rara minta hantar dia pergi hospital terus sambil tahan sesak nafas tu. Masa kelam kabut tu, Lanie suruh kawan dia ambil kereta while Lanie tanya Rara nak dia buat CPR tak memandangkan Lanie tahu how to do it. Tapi Rara cakap tak payah and terus ulang minta hantar dia kat hospital. Masa dalam kereta Lanie sempat cakap-cakap lagi dengan Rara but then, Rara diam and mulut dia dah berbuih-buih. Sampai je hospital, doktor cakap dia dah koma. Lanie cakap doktor tu rasa masa dalam kereta dah kena dah. Imagine how will you handle the situation? Your BFF yang gelak sama-sama masa pagi tadi, now dah koma and the only thing you can do is stare at the weak body……

Masa Lanie pergi melawat Rara kat hospital, Rara masih koma. Masa Lanie nak balik, ada nurse nak tukarkan baju Rara. So Lanie nak geraklah balik rumah. Mungkin tak kena cara atau nurse bodoh bahlol bingai (bak kata Lanie) ni pergi tukar baju dengan kasarnya, Lanie nampak air mata Rara jatuh masa Lanie jalan balik. Lanie pon sedih tapi just jalan balik je lah. Kau nampak tak betapa hibanya situasi tu? Kawan kau yang koma tu keluarkan air mata masa kau berjalan pulang nak tinggalkan dia kat hospital tu, exactly waktu nurse salinkan baju dia. Bertambah kecewa, esoknya kau dapat tahu siku Rara retak! Rupanya! Dah kau nak syak siapa lagi kalau bukan si nurse yang buat kerja macam bebal tu? Siapa tak marah dan sedih? 


dekat sini ada detail pasal jumlah perbelanjaan yang family rara terpaksa tanggung , maya ada dengar jugak why family kaya but then mintak donation sana sini . come on guys , walau kaya macam mana pun bila every month kena keluar duit banyak banyak lebih dari pandapatan last last boleh kering jugak kan . 

al - fatihah kepada arwah zarith nadhira